ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναλυτής υποστηρίζει πως οι Google και Apple θα κυριαρχήσουν στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Αναλυτής υποστηρίζει πως οι Google και Apple θα κυριαρχήσουν στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτωνΗ Tesla απέδειξε ότι ένας νέος κατασκευαστής αυτοκινήτων μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τέτοιο που να θορυβήσει ακόμα και καταξιωμένες “παραδοσιακές” αυτοκινητοβιομηχανίες.
Δεν είναι μυστικό, ότι η Google εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην τεχνολογία αυτοοδηγούμενων οχημάτων, ενώ εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορούν φήμες ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο ηλεκτρικό όχημα. Η αναλύτρια της Morgan Stanley, Katy Huberty δημοσίευσε πρόσφατα ένα σημείωμα σε πελάτες λέγοντας ότι περιμένει τις Apple και Google να οδηγήσουν τις εξελίξεις στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο σημείωμα τονίζει ότι οι προμηθευτές εξαρτημάτων γυρεύουν την επόμενη “μηχανή ανάπτυξης” και πως το ενδιαφέρον έχει αρχίσει να μετατοπίζεται στα αυτοκίνητα. Οι συγκεκριμένοι προμηθευτές επιθυμούν να συνεργαστούν με νεοεισερχόμενους στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και με τους υπάρχοντες κατασκευαστές. Με τις Apple και Google να κυριαρχούν στην αγορά των smartphones, υπάρχει η ευκαιρία να αξιοποιήσουν την εμπειρογνωμοσύνη τους στα smartphones με τις κάμερες, τους αισθητήρες, τις μπαταρίες και τις οθόνες καθώς και το έξυπνο λογισμικό στην αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Katy Huberty αναμένει ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα κάνουν τις Apple και Google κυρίαρχες στην αγορά. Όσο αφορά στην Apple, φημολογείται ότι εργάζεται πάνω σε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα με αυτόνομα χαρακτηριστικά που έχει την κωδική ονομασιά Titan, και ότι ενδέχεται να εισέλθει σε φάση παραγωγής μέσα στο 2020. Η φήμη ενισχύεται από το γεγονός ότι η Apple έχει προσλάβει πολλούς ειδικούς από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κατασκευής μπαταριών.

Όσον αφορά στην Google, προσέλαβε μόλις πρόσφατα τον υπεύθυνο του ημι-αυτόνομου προγράμματος Autopilot της Tesla, Robert Rose, ο οποίος θα αναλάβει ενδεχομένως συγκεκριμένο ρόλο στο τμήμα αυτοοδηγούμενων οχημάτων της εταιρείας. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Robert Rose ήταν αρχιμηχανικός στην SpaceX όταν έκανε τα πρώτα της βήματα και αναφερόταν απευθείας στον Elon Musk.

Δεν υπάρχουν σχόλια