ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέες διαρροές ταινιών καταστρέφουν τα Χριστούγεννα του Hollywood


Η νέα ταινία The Hateful Eight του Tarantino και η ταινία The Revenant με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio ήδη έχουν κυκλοφορήσει στα γνωστά κανάλια πολύ πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους.
Πολλοί τίτλοι ανάμεσά τους οι ταινίες Creed, Legend, In the Heart of the Sea, Joy, Steve Jobs, Concussion, Spotlight, The Danish Girl και Bridge of Spies ήδη είναι διαθέσιμοι για κατέβασμα σε ότι φαίνεται να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις πειρατείας που χτύπησε το Hollywood.

Όλες οι διαρροές χαρακτηρίζονται από την καλή ποιότητα για κυκλοφορίες του τύπου "DVDScr", που σημαίνει ότι είναι αντίγραφα ταινιών τα οποία μοιράζουν τα studios σε δημοσιογράφους και κριτικούς για τις δουν πριν από την επίσημη ημέρα κυκλοφορίας τους στις αίθουσες, ώστε να γράψουν τα άρθρα τους εγκαίρως,

Οι διαρροές ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου με την ταινία The Hateful Eight και την σημείωση από το πειρατικό group με το όνομα CM8, ότι αποτελεί την πρώτη από σαράντα ταινίες οι οποίες πρόκειται να διαρρεύσουν η μία μετά την άλλη.

Το FBI κατάφερε να βρει την πηγή της διαρροής της ταινίας Hateful Eight, η οποία είχε σταλεί στον Andrew Kosove, co-CEO της Alcon Entertainment, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είδε καν την ταινία, την οποία παρέλαβε κάποιος υπάλληλός του. Η ταινία στάλθηκε σε αυτόν για να την συμπεριλάβει ως υποψήφια για κάποιο βραβείο και αναγνωρίστηκε από ένα ψηφιακό αποτύπωμα.

Τέτοιες διαρροές δεν είναι πρωτοφανείς. Συνήθως συμβαίνουν αφότου η ταινία έχει κυκλοφορήσει στις αίθουσες ή σε DVD και τις περισσότερες φορές είναι μαγνητοσκοπημένες από κάμερα μέσα σε αίθουσα. Το 2009, ένα αντίγραφο της ταινίας X-Men Origins: Wolverine διέρρευσε εβδομάδες πριν την κυκλοφορία της και μόλις πέρυσι η ταινία The Expendables 3 διέρρευσε ένα μήνα πριν την προβολή της στους κινηματογράφους. Η ταινία αυτή "κατέβηκε" πάνω από δέκα εκατομμύρια φορές και τα διαφυγόντα κέρδη υπολογίστηκαν σε πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια.

Η ιστοσελίδα Torrent Freak υπολογίζει ότι η ταινία The Hateful Eight έχει ήδη κατέβει πάνω από ένα εκατομμύριο φορές, μειώνοντας τα κέρδη της εταιρίας Weinstein Co που έχει τα δικαιώματα διανομής και σίγουρα θα είναι η αιτία που θα ξεκινήσει ένας νέος πόλεμος κατά της πειρατείας στο Hollywood που ίσως να μην έχει προηγούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια