ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

IDC: Η πτώση στην αγορά των tablets θα βλάψει το Android, αλλά θα ωφελήσει τα Windows

IDC: Η πτώση στην αγορά των tablets θα βλάψει το Android, αλλά θα ωφελήσει τα WindowsΗ εταιρεία ερευνών IDC (International Data Corporation) παρατηρεί την διαρκή πτωτική τάση στις αποστολές tablets, η οποία συνεχίζεται για τέταρτο τρίμηνο και εκτιμάει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την πτωτική της πορεία.Μάλιστα, η εταιρεία ερευνών λέει πως η αγορά αλλάζει, και μετακινείται από τα standalone tablets στις υβριδικές συσκευές, με αποσπώμενο πληκτρολόγιο.

Οι μέρες που το tablet ήταν μία συσκευή για κατανάλωση περιεχομένου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και οι χρήστες θέλουν να κάνουν περισσότερα με τις συγκεκριμένες συσκευές. Μάλιστα, οι χρήστες άρχισαν να απαιτούν τόσα περισσότερα από τα tablets που οι διαφορές ανάμεσα στα laptops και στα tablets με αποσπώμενο πληκτρολόγιο άρχισαν να είναι όλο και λιγότερες.

Με τον κανιβαλισμό της αγοράς των μικρών σε μέγεθος tablets από τα κινητά με μεγάλες οθόνες (phablets), η αγορά των tablets έχει αρχίσει να αλλάζει σε ένα νέο, ας πούμε, form-factor. Με την ονομασία 2-in-1 tablets ή hybrids, οι νέες αυτές συσκευές προσφέρουν ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η κατηγορία των tablets, όπως η φορητότητα, σε συνδυασμό με αρκετή ισχύ και την ευκολία που προσφέρει το πληκτρολόγιο, για παραγωγικότητα.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι συγκεκριμένες συσκευές διαθέτουν αποσπώμενη οθόνη που μετατρέπεται σε tablet και keyboard dock ωστόσο μερικές δεν διαθέτουν αποσπώμενη οθόνη, αν και έχουν κατάλληλο μεντεσέ, που επιτρέπει στην οθόνη να στέκεται σε διαφορετικές θέσεις ή ακόμα και να γυρνάει πλήρως για να μετατρέπονται σε tablets.

Σύμφωνα με εκτίμηση της IDC, αυτές οι συσκευές θα είναι τα tablets του μέλλοντος και το συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς θα γνωρίσει αύξηση έως και 75% μέσα στο 2016, σε σχέση με φέτος. Όπως αναφέραμε, οι συσκευές του είδους θα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για λόγους παραγωγικότητας και εργασία και όχι απλώς για κατανάλωση περιεχομένου.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Αυτή η αλλαγή στην αγορά θα έχει επιπτώσεις τόσο στο μέγεθος της οθόνης όσο και στις πλατφόρμες.Έτσι, τα tablets με διαγώνιο οθόνης από 7 ίντσες έως 9 ίντσες θα γνωρίσει μείωση, από το 64,1% της αγοράς το 2014 στο 43% της αγοράς το 2019.

Οι συσκευές με μεγάλη διαγώνιο οθόνης, από τις 13 ίντσες έως στις 16 ίντσες θα έχουν μικρή αύξηση, και από το 0,1% της αγοράς το 2014 θα αποτελούν το 2,0% της αγοράς το 2019. Η κατηγορία των συσκευών με διαγώνιο οθόνης από τις 9 ίντσες έως στις 13 ίντσες θα γνωρίσει μεγάλη αύξηση, και από το 35,8% της αγοράς το 2014 θα φτάσει στο 55,1% της αγοράς το 2019.

Όσον αφορά στις πλατφόρμες, η IDC εκτιμάει ότι έως στο 2019, το λειτουργικό σύστημα Windows θα έχει ποσοστό στην αγορά περίπου 20%, και αυτή η αύξηση θα έρθει σε βάρος του Android.

Δεν υπάρχουν σχόλια