ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Mission E της Porsche αποτελεί την απάντηση στο Model X της Tesla

Η Porsche έκλεψε τις εντυπώσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο με το Mission E, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σκοπεύει να κατασκευάσει, προκειμένου να ανταγωνιστεί το Model S της Tesla.Μάλιστα, η Porsche δημοσίευσε περαιτέρω χαρακτηριστικά που θα διαθέτει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Διαθέτει χαρακτηριστικό σχεδιασμό που παραπέμπει στο στυλ της Porsche και χωράει τέσσερα άτομα συνολικά. Επιπλέον υπόσχεται ότι χρειάζεται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα για το 0-100. Ακόμη, διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου, συνολικής ισχύος 440 kW, οι οποίες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, προκειμένου να διατηρείται χαμηλό το κέντρο βάρους.
 Σύμφωνα με την Porsche, το Mission E, όντας πλήρως φορτισμένο, θα μπορεί να διανύσει σχεδόν 500 χιλιόμετρα. Για τη φόρτιση υπάρχει ένα σύστημα 800 volts, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι δύο φορές πιο ισχυρό από τις ανταγωνιστικές επιλογές ταχείας φόρτισης που κυκλοφορούν στην αγορά. Μάλιστα, με 15 λεπτά φόρτισης, το αυτοκίνητο θα μπορεί να διανύσει το 80% της συνολικής απόστασης που είναι ικανό να καλύψει.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Ακόμη, θα διαθέτει δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης, ώστε να μπορεί να φορτίζει χωρίς καλώδια. Πρόκειται για μια τεχνολογία πάνω στην οποία εργάζεται και η Audi για το e-tron quattro που σκοπεύει να κυκλοφορήσει σε μερικά χρόνια.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Σύμφωνα με στελέχη της Porsche, το Mission E στοχεύει να εδραιώσει την εταιρεία στις νέες τεχνολογίες. Σύμφωνα με τον Δρ. Wolfgang Porsche, πρόεδρο του συμβουλίου επίβλεψης της Porsche AG, το Mission E αποτελεί ξεκάθαρη δήλωση αναφορικά με το μέλλον της εταιρείας. Πρόσθεσε επίσης ότι, παρά τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Porsche θα διατηρήσει την ηγετική της θέση με αυτό το εκπληκτικό σπορ αυτοκίνητο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Σαφώς, για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου απαιτούνται ορισμένες διαδικασίες. Αρχικά πρέπει να γίνουν επενδύσεις στο εργοστάσιο παραγωγής μηχανών, προκειμένου να μπορεί να κατασκευάσει ηλεκτρικές μηχανές. Μάλιστα, η εταιρεία αναμένεται να ξοδέψει περίπου $742 εκατομμύρια για την εν λόγω επένδυση, καθώς και για τη δημιουργία νέου εργοστασίου συναρμολόγησης και νέων εγκαταστάσεων βαφής των μοντέλων.

Όπως και να έχει, σύμφωνα με την ίδια την Porsche, το Mission E αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια