ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Thecus W2000+ 2-bay NAS review

Thecus W2000+ 2-bay NAS reviewΗ Thecus είναι μια εταιρία με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των NAS (Network Attached Storage) συσκευών, ο οποίος έχει ήδη αναπτυχθεί πολύ και σε μερικά χρόνια θα αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους όχι μόνο για τις εταιρίες, αλλά και για τους απλούς χρήστες.
Αυτό θα συμβεί φυσικά λόγω της διαρκούς αύξησης των ταχυτήτων πρόσβασης στο διαδίκτυο και επιπλέον λόγο των αυξημένων αποθηκευτικών αναγκών που έχουμε οι περισσότεροι από εμάς.

Φωτογραφίες και βίντεο από τα κινητά, προσωπικά αρχεία, τραγούδια κτλ. καταλαμβάνουν ένα πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων πλέον ο οποίος δεν μπορεί να καλυφθεί από τις διάφορες υπηρεσίες προσωπικού cloud. Με ένα NAS στο σπίτι σας όμως, συνδεδεμένο με μια απλή ADSL γραμμή μπορείτε να έχετε όσο χώρο θέλετε και η απομακρυσμένη πρόσβαση στα αρχεία σας είναι πολύ εύκολη και ασφαλής ταυτόχρονα.

Υπάρχουν δύο "σχολές" NAS, αυτά που χρησιμοποιούν Linux και αυτά που χρησιμοποιούν μια server έκδοση των γνωστών Windows. Τα πρώτα είναι σε γενικές γραμμές πιο γρήγορα μιας και το Linux έχει μικρές απαιτήσεις σε πόρους και επιπλέον το περιβάλλον διεπαφής εταιριών όπως η QNAP και η Synology έχει ανεβάσει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα τη χρηστικότητα, παρέχοντας ταυτόχρονα πάρα πολλές δυνατότητες στους χρήστες.

Από την άλλη τα γνωστά Windows απαιτούν ένα αρκετά δυνατό σύστημα για να "τρέξουν" ικανοποιητικά και επιπλέον, ενώ το περιβάλλον διεπαφής είναι το γνωστό σε όλους μας και οι δυνατότητες παραμετροποίησης είναι πολύ μεγάλες, το να ρυθμίσει κανείς τις Windows Server εκδόσεις δεν είναι και τόσο εύκολο και σε μερικές λειτουργίες τα NAS με το Linux λειτουργικό είναι απείρως πιο εύκολα στο χειρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια