ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το USB-C έκανε ένα μεγάλο βήμα για να γίνει η θύρα του μέλλοντος


Το όνειρο του ενός και μόνου καλωδίου αρχίζει να γίνεται όλο και πιο αληθινό με τις νέου τύπου θύρες USB Type-C.
Όλοι ξέρουμε πια το πρότυπο USB-C, το μικρο βύσμα USB το οποίο είναι αναστρέψιμο και επιθυμεί να αντικαταστήσει όλες τις συνδέσεις μας, όπως φόρτιση συσκευών, σύνδεση σε οθόνη, μεταφορά δεδομένων, από το Macbook της Apple μέχρι το Chromebook Pixel 2 της Google.

Το USB-C πρόσφατα αναβαθμίστηκε ώστε να συμπεριλαμβάνει το πρωτόκολλο μεταφοράς της Intel, το Thunderbolt 3 και τα νέα laptop XPS 12, XPS 13 και XPS 15 της Dell, τα οποία ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο, θα είναι τα πρώτα τα οποία θα το ενσωματώνουν.

thunderbolt3 intel Usb C

Το Thunderbolt 3 της Intel, με το κωδικό όνομα "port nirvana", μπορεί να μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητες μεχρι και 40Gbps (gigbits per second), το οποίο είναι δυο φορές πιο γρήγορο από το Thunderbolt 2, και τέσσερις φορές πιο γρήγορο από το USB 3.1, το οποίο έχει μέγιστη ταχύτητα τα 10Gbps. Το Thunderbolt 3 είναι ικανό να μεταφέρει μια ταινία ανάλυσης 4K σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Το Thunderbolt 3 μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει ταυτόχρονα με δεδομένα δυο οθόνες ανάλυσης 4K στα 60Hz και να φορτίσει notebooks έως 100 watts. Η ενσωμάτωσή του Thunderbolt 3 στο πρωτόκολλο USB Type-C είναι μια μεγάλη επιτυχία της Intel. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2011 στα MacBook και Mac της Apple και ήταν οι προκάτοχοι του USB Type C με την αποστολή να χρειαζόμαστε τελικά μόνο ένα τύπου καλωδίου για τις συσκευές μας.

Thunderbolt 3 Graph V2 cropped

Το Thunderbolt παρόλα αυτά δεν κατάφερε να εδραιωθεί και να δικαιώσει τις φιλοδοξίες της Intel και γενικά θεωρήθηκε αποτυχία πέρα από τις εφαρμογές που είχε σε επαγγελματικά συστήματα που χρειάζονταν τις υψηλές ταχύτητες μεταφοράς και δεν εμποδίζονταν από το υψηλό κόστος. Με την απευθείας ενσωμάτωση του όμως στο πρωτόκολλο USB Type-C, το Thunderbolt 3 έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει το δρόμο του στη mainstream αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια