ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη μαζική παραγωγή οθονών OLED θα προχωρήσει η Japan Display έως το 2018


Η Japan Display Inc ανακοίνωσε ότι έχει σχέδια να εισέλθει και αυτή στην μαζική παραγωγή οθονών OLED, έως το 2018. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να ενισχύσει τις φήμες που θέλουν την Apple να υιοθετεί οθόνη τεχνολογίας OLED για χρήση στα μελλοντικά iPhone.
.
Η Japan Display είναι μια κοινοπραξία μεταξύ Sony, Toshiba και Hitachi, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστούν οι Ιαπωνικές εταιρίες, τους μεγάλους ανταγωνιστές από την Κορέα, την Samsung και την LG. Η εταιρία προμηθεύει ήδη την Apple με οθόνες για τα iPhone, αλλά πλέον αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο ανταγωνισμό από τις Κορεάτικες εταιρίες. Με την Apple να φημολογείται ότι θα χρησιμοποιήσει οθόνες τεχνολογίας OLED στα iPhone που θα δούμε το 2018, Samsung και LG είναι βασικοί υποψήφιοι για την παροχή των οθονών αυτών. Η Japan Display πιστεύει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την προηγμένη τεχνολογία της thin-film transistor για την δημιουργία ανταγωνιστικών οθονών OLED τις οποίες θα μπορεί να παράγει μαζικά έως το 2018, διεκδικώντας και αυτή να είναι ένας από τους παρόχους οθονών OLED για τα μελλοντικά iPhone.

JDI film type OLED SID 2015

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται την ίδια στιγμή που η Innovation Network Corporation of Japan (INCJ), η οποία επιχορηγείται από το κράτος και που αποτελεί και τον μεγαλομέτοχο της Japan Display, είναι σε συζητήσεις με την Sharp, ώστε να επενδύσει σε αυτήν, με αντάλλαγμα την ενσωμάτωση του τμήματος οθονών της Sharp σε αυτό της Japan Display.

Θυμίζουμε ότι οι οθόνες OLED δεν απαιτούν backlight, έχουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, μπορούν να καμφθούν και επιπλέον αποδίδουν καλύτερα χρώματα. Το κόστος όμως κατασκευής τους σήμερα είναι σημαντικά υψηλότερο έναντι των LCD.

Δεν υπάρχουν σχόλια