ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Seagate αντιμετωπίζει συλλογική αγωγή για ελλατωματικούς δίσκους

Συλλογική αγωγή υποβλήθηκε κατά της Seagate για υψηλά ποσοστά ελαττωματικών σκληρών δίσκων κυρίως του μοντέλου των 3TB (εσωτερικού και εξωτερικού δίσκου).
Επίσης στη μήνυση αναφέρεται η "ανικανότητα να παρέχει μη ελαττωματικά drives τα οποία να ακολουθούν τους όρους της εγγύησής τους". Και ενώ η Seagate διαφημίζει τους δίσκους της ως "αξιόπιστους", η εταιρία κατηγορείται συχνά, ότι οι δίσκοι της είναι οι πιο αναξιόπιστοι στην αγορά και όπως ισχυρίζεται ο ενάγων, στην περίπτωση αυτή οι σκληροί δίσκοι "ήταν ελαττωματικοί και χάλαγαν πολύ γρήγορα με εντυπωσιακούς και σε πολλές περιπτώσεις με πρωτοφανείς υψηλούς ρυθμούς", ο οποίος κάνει την μήνυση αυτή για τον εαυτό του αλλά και για όλους τους καταναλωτές που αντιμετώπισαν πρόβλημα με τους σκληρούς δίσκους της Seagate.

6a

Η συλλογική αυτή αγωγή αντλεί τα στοιχεία της από την εταιρία Backblaze ως αποδείξεις ότι η Seagate, σε πολλές περιπτώσεις είναι μέσα στους χειρότερους κατασκευαστές στην αγορά και έχει μεγαλύτερο ποσοστά αποτυχίας στα προϊόντα της από άλλους κατασκευαστές.

Όπως φαίνεται από τις αναφορές των καταναλωτών που έδωσε στη δημοσιότητα η Backblaze, μία data backup εταιρία, τα πραγματικά ποσοστά αποτυχίας των δίσκων της Seagate ήταν σημαντικά μεγαλύτερα από τα ποσοστά τα οποία διαφήμιζε η εταιρία, και οι δίσκοι δεν είχαν την διάρκεια ζωής που είχαν αντίστοιχοι δίσκοι άλλων κατασκευαστών, ακόμα και με άλλους δίσκους της ίδιας της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια