ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Malwarebytes ανακοίνωσε το νέο της Anti-Ransomware beta


Με την απειλή από τα ransomware να γίνεται όλο και πιο σημαντική, η γνωστη στους περισσότερους Malwarebytes, ανακοίνωσε την διάθεση του νέου της προγράμματος Anti-Ransomware σε μορφή beta. Το νέο πρόγραμμα έρχεται να προσφέρει επιπλέον προστασία έναντι της απειλής των ransomware.
.
Τα ransomwares είναι κακόβουλα προγράμματα που εγκαθίστανται σε ένα σύστημα και κρυπτογραφούν τα αρχεία του. Κατόπιν απαιτούν από τον κάτοχο του συστήματος να καταβάλει ένα σημαντικό ποσό σε κάποιο λογαριασμό, ώστε να του παράσχουν το κλειδί με το οποίο θα μπορέσει να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία του. Αν δεν το κάνει εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, ίσως να μην μπορέσει να ξανά αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία του.

Οι απειλές τύπου ransomware δεν είναι νέες, αλλά γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες. Το νέο Anti-Ransomware της Malwarebytes παρακολουθεί τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο σύστημα και αναγνωρίζει αυτές που είναι τυπικές ενός ransomware προγράμματος. Εφόσον το πρόγραμμα έχει αρκετές ενδείξεις ότι κάποιο πρόγραμμα ενεργεί όπως θα ενεργούσε κάποιο κακόβουλο ransomware στο σύστημα, το μπλοκάρει και το βάζει σε καραντίνα πριν προλάβει αυτό να κάνει ζημιά στο σύστημα του χρήστη.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Pedro Bustamante, αντιπρόεδρο της εταιρίας, το Anti-Ransomware κατά τις δοκιμές που έκανε η Malwarebytes, κατάφερε να σταματήσει όλα τα γνωστά προγράμματα τύπου ransomware που δοκιμάστηκαν, πριν αυτά μολύνουν το σύστημα. Η εταιρία δηλώνει ενθουσιασμένη με τα αποτελέσματα και η διάθεση της beta έκδοσης στους χρήστες θα της επιτρέψει να πραγματοποιήσει επιπλέον ελέγχους όσον αφορά την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος.

anti ransomware beta

Το νέο Anti-Ransomware της Malwarebytes είναι διαθέσιμο ως public beta για download από το site της εταιρίας. Δεδομένου ότι είναι ακόμα σε beta έκδοση αναμένεται να παρουσιαστούν κάποια bugs κατά την χρήση του, με την εταιρία πάντως να είναι αισιόδοξη, ότι δεν θα παρουσιαστούν σημαντικά προβλήματα κατά την λειτουργία του και δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην παράλληλη λειτουργία του με άλλα προγράμματα ασφαλείας, όπως για παράδειγμα antivirus, στο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια