ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το DJI Phantom 4 αποφεύγει πλέον εμπόδια και καταγράφει αυτόματα την πορεία σας

Περιμέναμε με βάση και την επίδειξη παρόμοιων τεχνολογιών από την Intel και άλλες εταιρείες, ότι η επόμενη γενιά των Drones θα μπορούσε να αποφύγει αυτόματα τα εμπόδια, όμως δε περιμέναμε να τη δούμε τόσο σύντομα σε μοντέλο που κυκλοφορεί επίσημα στην αγορά.
Η DJI, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές drone στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα το Phantom 4, που έρχεται με ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό με την ονομασία "Obstacle Sensing System". Όπως πιθανόν να καταλάβετε, το Phantom 4 μπορεί να εντοπίσει τυχόν εμπόδια που βρίσκονται μπροστά του, με τη βοήθεια δύο αισθητήρων στο εμπρόσθιο τμήμα, και να τα αποφύγει αυτόματα χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να κάνει κάτι. Στο δελτίο τύπου, η DJI είναι προσεκτική στο να διατυπώσει ότι το σύστημα «μειώνει τον κίνδυνο πρόσκρουσης του drone με οποιοδήποτε αντικείμενο» αναφέροντας ότι το Phantom 4 σε παρόμοιες περιπτώσεις είτε θα μειώσει την ταχύτητα του και θα περιμένει οδηγίες, είτε θα προσπεράσει με άνεση το αντικείμενο αν κρίνει ότι υπάρχει χώρος.


Άλλη μία ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι το ActiveTrack, με τον κάτοχο του drone να ενεργοποιεί τη σχετική ρύθμιση μέσα από την εφαρμογή της DJI για iPhone ή Android, και με το Phantom 4 να ακολουθεί το χρήστη όσο αυτός κινείται, έχοντας τον πάντα κεντραρισμένο. Η λειτουργία αυτή αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ όσων ασχολούνται με διάφορα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο όπως ποδηλασία, καγιάκ κ.α

Επιπλέον με τη λειτουργία TapFly, οι χρήστες μπορούν να κάνουν διπλό tap στην εφαρμογή έτσι ώστε να υποδείξουν τον τελικό προορισμό, με το Phantom 4 να επιλέγει την ασφαλέστερη διαδρομή, αποφεύγοντας τυχόν εμπόδια. Η εγγραφή βίντεο γίνεται πάντα στην 4Κ ανάλυση ενώ το Sport Mode απευθύνεται σε όσους έχουν εξοικειωθεί με το χειρισμό του drone, όπου το Phantom 4 μπορεί να πιάσει ταχύτητες έως και 75χλμ/ώρα, με απότομες εναλλαγές στο ύψος προκειμένου να προχωρήσε σε γρήγορες λήψεις.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η κυκλοφορία του Phantom 4 θα γίνει στις 15 Μαρτίου και μάλιστα σ' αυτή θα συμμετέχει και η Apple αφού οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το βρουν στα Apple Stores ανά τον κόσμο. Η τιμή έχει οριστεί στα €1599 και αναμενόμενα η DJI μειώνει τις τιμές της προηγούμενης γενιάς, στα $999 για το Phantom 3 Professional που είχαμε δοκιμάσει πριν μερικούς μήνες, και στα $799 για το Phantom 3 4K.

Δεν υπάρχουν σχόλια