ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

MWC 2016: Η πορνογραφική βιομηχανία στηρίζει το VR

Το 2016 είναι η χρονιά της εικονικής πραγματικότητας, αφού κατά τη διάρκειά της θα δούμε τρεις πολύ σημαντικές κυκλοφορίες VR συστημάτων, ενώ ήδη από τις αρχές του έτους έχουμε δει σημαντικές ανακοινώσεις για κυκλοφορία βιντεοκαμερών καταγραφής βίντεο 360' μοιρών.
Αν και σε κάποιους ενδέχεται να ακουστει περίεργο, το κατά πόσο η εικονική πραγματικότητα έρχεται για να μείνει ή απλά αποτελεί ένα ακόμα «παιχνίδι» με ημερομηνία λήξης, μπορεί να καθοριστεί από την υιοθέτηση του από την πορνογραφική βιομηχανία. Ένας από τους μύθους στο χώρο της τεχνολογίας, άλλωστε, αναφέρει ότι ο κύριος λόγος αποτυχίας του Betamax video, ανταγωνιστή, κάποτε, του γνωστού μας VHS, είχε να κάνει με την απόφαση της Sony να μην προχωρήσει στην αδειοδότηση κυκλοφορίας πορνογραφικών ταινιών.
Κρίνοντας πάντως από αυτά που είδαμε στην έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης, εάν όντως η παραπάνω υπόθεση ευσταθεί, τότε η εικονική πραγματικότητα έρχεται για να μείνει. Κι αυτό γιατί η τεχνολογία ήδη έχει την υποστήριξη της Naughty America, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του πορνογραφικού περιεχομένου, τα στελέχη της οποίας μας έδωσαν μια πρώτη εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, και πρόεδρο, όπως μάθαμε, έναν Έλληνα ονόματι Χρονόπουλο (μικρό όνομα δυστυχώς δεν καταφέραμε να μάθουμε), έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή σχετικών ταινιών, που όμως «περιορίζονται» στις 180 μοίρες και όχι στις 360. Ο περιορισμός, σύμφωνα με την εταιρεία, οφείλεται στο ότι το μέγεθος του τελικού αρχείου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2GB για μια ταινία 45 λεπτών, ώστε να διευκολύνεται το κατέβασμα, με το μέγεθος να μετράει όπως φαίνεται σ' αυτή την περίπτωση.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η διάθεση, πάντως, του συγκεκριμένου περιεχομένου περνά από διάφορους σκοπέλους εξαιτίας των περιορισμών που ισχύουν όχι μόνο στο Play Store αλλά και στο διαδικτυακό κατάστημα της Samsung, δημιουργού του συστήματος Gear VR για το οποίο είναι βελτιστοποιημένα πολλά βίντεο της εταιρείας. Για την ώρα η διάθεση των βίντεο γίνεται μόνο από την ιστοσελίδα της εταιρείας, με το χρήστη να πρέπει να καταβάλει μηνιαίο αντίτιμο συνδρομής ή ετήσιο που φτάνει τα $25. Στη συνέχεια, αφού το βίντεο κατέβει και περάσει στο κινητό, ο χρήστης μπορεί να το αναπαράγει με μια συμβατή εφαρμογή όπως το ....Μilk της Samsung.

Στη δοκιμή που κάναμε για τη δική σας ενημέρωση (βεβαίως βεβαίως), ο χρήστης παίρνει το ρόλο του πρωταγωνιστή που κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ ενός σπιτιού, με όλη τη «δράση» να ξετυλίγεται μπροστά του και κυρίως ...πάνω του. Η όλη εμπειρία είναι σίγουρα πιο ζωντανή από την κλασσική δισδιάστατη εμπειρία που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, με το χρήστη να μπορεί να δει σχεδόν όλο το χώρο που διαδραματίζεται η δράση.

Η Naughty America πιστεύει ότι η εικονική πραγματικότητα στη πορνογραφική βιομηχανία δεν αποτελεί απλά μια βραχυπρόθεση μόδα αλλά έχει έρθει να μείνει, κάτι που δεν ίσχυσε στην περίπτωση των 3D τηλεοράσεων εξαιτίας της περιορισμένης τους διάθεσης στο κοινό

Δεν υπάρχουν σχόλια