ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο Video Speed Class για τις κάρτες μνήμης SD


Το SD Assosiation ανακοίνωσε ένα νέο στάνταρ, το SD 5.0, για τις κάρτες Secure Digital (SD), το οποίο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες για video capture video υπέρ υψηλής ανάλυσης 8K ή video 360°. Παράλληλα ανακοίνωσε μία νέα σήμανση, την Video Speed Class, η οποία θα επιτρέπει στο καταναλωτικό κοινό να επιλέγει εύκολα την κατάλληλη SD κάρτα για εγγραφή video.

Το νέο στάνταρ δεν περιλαμβάνει και την ανακοίνωση κάποιου νέου bus, μιας και το υπάρχον UHS-II ήδη υποστηρίζει ταχύτητες έως και 150MB/sec οι οποίες αρκούν. Το νέο SD 5.0 λαμβάνει υπόψιν τις τεχνολο9γικές εξελίξεις στις μνήμες NAND υψηλής χωρητικότητας τα οποία διαθέτουν blocks μεγαλύτερου μεγέθους, επιτρέποντας την ταχύτερη διαγραφή τους και υψηλότερες ταχύτητες εγγραφής γενικότερα.

Το Video Speed Class έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα Speed Class και UHS Speed Class και να προσφέρει μια εύκολη σήμανση για το κοινό, η οποία θα υποδηλώνει τις δυνατότητες της κάρτας SD στην εγγραφή video.  Η σήμανση αυτή θα καλύπτει κάρτες μνήμης με ελάχιστες ταχύτητες εγγραφής από τα 6MB/sec έως και τα 90MB/sec, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

large.56da00f55bf85_VideoSpeedClass.jpg.

Από τον παραπάνω πίνακα παρατηρούμε ότι, οι νέες ουσιαστικά ταχύτητες εγγραφής είναι αυτές των 60MB/sec και 90MB/sec, οι οποίες θα φέρουν την σήμανση V60 και V90 αντίστοιχα και θεωρούνται αρκετές για εγγραφή video ανάλυσης 8K.

Δεν υπάρχουν σχόλια