ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σύμφωνα με μία ανάρτηση στο Microsoft Answers, η εταιρία δοκιμάζει έναν νέο τρόπο για να πραγματοποιεί ο χρήστης μία καθαρή εγκατάσταση των Windows 10.

O Jason, Program Manager της ομάδας των μηχανικών των Windows Insiders έγραψε σε μία ανάρτηση:

"Γεια σας Windows Insiders!
Θέλετε έναν απλό και εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε με μία φρέσκια και καθαρή εγκατάσταση των Windows ;Ψάχνετε έναν τρόπο για να το πετύχετε ; Δουλεύουμε πάνω σε ένα εργαλείο που θα μπορεί να το κάνει αυτό. Είμαστε στην τελική φάση ελέγχου και δοκιμών και σύντομα θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας και τα σχόλιά σας. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες".

Από ότι φαίνεται οι Windows Insiders θα είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν τον νέο αυτό εργαλείο για το οποίο δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες. Προς το παρόν το Windows Device Recovery Tool υποστηρίζει μόνο τηλέφωνα με Windows. Τα μοντέλα με Windows Phone 8.1 μπορούν να γυρίσουν πίσω σε καθαρή εγκατάσταση με  Windows Phone 8.1 ενώ οι συσκευές με Windows 10 μπορούν να γυρίσουν πίσω σε εγκατάσταση Windows 10 Mobile. Ένα νέο εργαλείο θα μπορούσε να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Αυτή τη στιγμή για να κάνετε μία καθαρή εγκατάσταση των  Windows 10 υπάρχουν οι εξής τρόποι :
Αν έχετε εγκατεστημένη την έκδοση 10586.318 γνωστή και ως ενημέρωση Νοεμβρίου τότε μπορείτε να κάνετε Επαναφορά (reset) από τις ρυθμίσεις. 

large.windows10_media4.png

Μπορείτε ακόμα  να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Media Creation Tool για να φτιάξετε ένα DVD ή ένα USB για να κάνετε μία καθαρή εγκατάσταση των Windows στην οποία αν έχετε εκμεταλλευτεί την προσφορά της Microsoft για τη δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7, 8 ή 8.1 δεν θα σας ζητηθεί κλειδί  ενεργοποίησης.

Τώρα αν είστε ακόμα με κάποιο από τα προαναφερθέντα λειτουργικά και δεν έχετε κάνει ακόμα αναβάθμιση σε Windows 10,  η Microsoft θα συνεχίσει να σας παρενοχλεί μέχρι να το κάνετε, μέχρι τις 29 Ιουλίου που λήγει η προσφορά αυτή.

Η εταιρία προσπαθώντας να αυξήσεις τις νέες εγκαταστάσεις του νέου της λειτουργικού έχει γίνει αρκετά επιθετική όσον αφορά τις ειδοποιήσεις και τις υπενθυμίσεις. Η αναβάθμιση έχει χαρακτηριστεί πια ως προτεινόμενη ενημέρωση και ως εκ τούτου ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχετε στο σύστημά σας, η Microsoft θα σας ενημερώσει για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία αυτή όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια