ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Micron ανακοίνωσε την πρώτη υλοποίηση σε NVMe SSD με 3D NAND chips

Micron ανακοίνωσε σήμερα στη Computex 2016 δύο νέους SSDs, τον 1100 SATA SSD και τον 2100 PCIe NVMe SSD, οι οποίοι απευθύνονται σε συστήματα υψηλών επιδόσεων αλλά και σε high-end notebooks. Και οι δύο  χρησιμοποιούν τα 3D NAND chips της Micron, τα οποία παρέχουν τέσσερις φορές τις ταχύτητες των συμβατικών  SATA SSDs.

large.450_x_243_2100_SSD.png

Φέτος στην Computex παρουσιάζονται ολοένα και περισσότερες υλοποιήσεις του πρωτοκόλλου NVMe, το οποίο επιτρέπει την απεγκλώβιση από το απαρχαιωμένο πρωτόκολλο SATA 3 με αποτέλεσμα τις πολύ υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

Παράλληλα η Samsung ετοιμάζει την κυκλοφορία του PM971-NVMe, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι σε χωρητικότητες των 512 GB, 256 GB, και 128 GB με ελεγκτή κατασκευασμένο από την ίδια την εταιρία. Έτσι ανάβει ο ανταγωνισμός και ενεργοποιείται μια αγορά η οποία αντίθετα με τους SSDs δεν έχει παρουσιάσει μεγάλη άνοδο την τελευταία περίοδο. Έτσι σίγουρα μετά το καλοκαίρι θα δούμε πολλές εταιρίες να κυκλοφορούν υλοποιήσεις NVMe προσπαθώντας να ανταγωνιστούν την κυρίαρχη εταιρία στην αγορά αυτή, τη Sasmung.


large.450_x_492_3d_nand_32_layer_stack.png


Πηγή : nextpowerup

Δεν υπάρχουν σχόλια