ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι πιο αξιόπιστοι σκληροί δίσκοι, σύμφωνα με την εταιρεία Backblaze

Σύμφωνα με την εταιρεία cloud storage Backblaze, το πλέον αξιόπιστο μοντέλο σκληρού δίσκου είναι το Seagate ST4000DM000 των 4TB, με το συγκεκριμένο μοντέλο να αντιπροσωπεύει το 50,4% της συνολικής χωρητικότητας που προσφέρει η εταιρεία στο cloud.
Συνολικά, η εταιρεία Backblaze χρησιμοποιεί 68813 σκληρού δίσκους για τις ανάγκες της υπηρεσίας cloud storage που διαθέτει (περίπου 250 Petabytes συνολικά), και πρόσφατα πρόσθεσε στον “στόλο” της νέα μοντέλα σκληρών δίσκων χωρητικότητας 8TB.

Παραδόξως, παρόλο που τα δεδομένα της εταιρείας δείχνουν υψηλά ποσοστά αστοχίας για την εταιρεία Seagate, το μοντέλο Seagate ST4000DM000 των 4TB που αντιπροσωπεύει το 50,4% της συνολικής χωρητικότητας και που η εταιρεία Backblaze χαρακτηρίζει ως το “workhorse” της, είχε ετήσια ποσοστά αστοχίας μόλις 2,8%, ποσοστό που είναι κάτι παραπάνω από αποδεκτό όπως λέει η ίδια.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Αναμφισβήτητα, η σχετική έρευνα της εταιρείας δεν είναι αντιπροσωπευτική για τον κλάδο (η ίδια λέει πως δεν διαθέτει αρκετούς δίσκους της Toshiba ή της Western Digital για να εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα) ωστόσο μας δίνει μία εικόνα για την αντοχή των σκληρών δίσκων σε ένα real-life stress test περιβάλλον. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδατης Backblaze.

Δημοσιευμένη Εικόνα


Δημοσιευμένη Εικόνα

 Site: Lifehacker

Δεν υπάρχουν σχόλια