ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Ιαπωνική SoftBank εξαγοράζει την ARM



Η Ιαπωνική εταιρία τηλεπικοινωνιών SoftBank εξαγόρασε την ARM Holdings, την γνωστή βρετανική εταιρία κατασκευής επεξεργαστών έναντι του ποσού των 31.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εξαγορά αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει η SoftBank, η οποία πριν τρία χρόνια επένδυσε 20 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα μεγάλο μερίδιο του αμερικάνικου παρόχου τηλεφωνίας Sprint. Αποτελεί επίσης μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον βρετανικό τεχνολογικό τομέα, αφού η  ARM θεωρείτε από τις πιο σημαντικές εταιρίες του χώρου.

large.1468825849_arm-softbank_story.jpg

Ο σχεδιασμός των επεξεργαστών της ARM κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά αφού χρησιμοποιείται από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου συμπεριλαμβανομένης και της Apple και τους επεξεργαστές της συναντάμε  σε tablets, notebooks, servers, wearables και πολλές άλλες συσκευές και δικτυακά προϊόντα και η ARM εισπράττει τα δικαιώματα χρήσης από όλες αυτές τις εταιρίες.

Η εξαγορά αυτή από τη SoftBank έχει επίσης σκοπό την εισαγωγή της εταιρίας στην αναπτυσσόμενη αγορά των συσκευών "Internet of Things". Τα chips της ARM, τα οποία έχουν σχετικά μικρή κατανάλωση, αναμένεται να είναι σε μεγάλη ζήτηση καθώς θα υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη σε αυτή την αγορά τα επόμενα χρόνια.

large.Homepage-carousel-PremMobile.png

Η SoftBank δήλωσε ότι θα διατηρήσει τα κεντρικά γραφεία της ARM στο Cambridge, καθώς και τα ανώτερα στελέχη και δεσμεύτηκε να διπλασιάσει, τον αριθμό των εργαζομένων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια αλλά και να δημιουργήσει 1,500 επιπλέον θέσεις εργασίας εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην εταιρία αυτή τη στιγμή απασχολούνται περίπου 3,000 εργαζόμενοι. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η SoftBank σχεδίαζε την εξαγορά αυτή εδώ και καιρό και η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έπαιξε ρόλο σε αυτή την απόφαση. Η έξοδος όμως της Βρετανίας επέφερε την πτώση της ισοτιμίας της Βρετανικής λίρας κάνοντας τις εξαγορές βρετανικών εταιριών πιο ελκυστικές σε ξένους επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια