ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τον Οκτώβριο αναμένονται οι πρώτες μητρικές για τους Kaby Lake

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Intel, τα προϊόντα της τα οποία θα είναι ειδικά κατασκευασμένα για να υποστηρίζουν τους Kaby Lake, θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2016. 
Ακόμα δεν έχουμε δει κάτι αλλά η κινέζικη εταιρία Colorful, πρόκειται να κυκλοφορήσει τις μητρικές της για τους Kaby Lake αυτό το φθινόπωρο.
Συγκεκριμένα η Colorful πρόκειται να κυκλοφορήσει τις μητρικές  με το Z270 chipset κάποια στιγμή τον Οκτώβριο. Η εταιρία δεν προσδιόρισε την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας των επεξεργαστών Kaby Lake, αλλά είναι πιθανόν, οι μητρικές να κυκλοφορήσουν πριν οι επεξεργαστές φτάσουν στην αγορά. Οι Kaby Lake θα χρησιμοποιούν το socket LGA 1151 της Intel, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε με τους  Skylake.

large.intel.jpg

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα Kaby Lake chipsets θα υποστηρίζουν και τους επεξεργαστές Skylake. Αυτό το γεγονός δημιουργεί μία αγορά για μητρικές Kaby Lake πριν από τη κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών της Intel. To ίδιο ακριβώς είχε συμβεί στο παρελθόν και με τους  Haswell και τις μητρικές Z97 με τα Broadwell chipsets.
 Ο CEO της Intel δήλωσε ότι ήδη έχουν σταλεί δείγματα Kaby Lake στους  OEM συνεργάτες της εταιρίας. Επίσης σύμφωνα με την ECS, η εταιρία πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο της notebook με Kaby Lake τον Δεκέμβριο.
 Τίποτα δεν είναι σίγουρο όμως αφού κάλλιστα η Intel μπορεί να καθυστερήσει την κυκλοφορία των Kaby Lake μητρικών της Colorful. Αν δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, θα αναμένουμε τις πρώτες Kaby Lake μητρικές το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια