ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

CES 2017: 50 Χρόνια τεχνολογίας

Η CES 2017 ανοίγει σε λίγες ώρες τις πύλες της για 50ή φορά στην ιστορία της και ήδη στο website η διοργάνωση έχει αναρτήσει ένα infrographic με τη πορεία της όλα αυτά τα χρόνια.
Η πρώτη φορά που είδαμε τη CES στον διεθνή χάρτη των εκθέσεων τεχνολογίας και Gadgets ήταν το 1967 στη Νέα Υόρκη. Το σκεπτικό της από τη πρώτη φορά ήταν παρόμοιο. Ένα μεγάλο εκθεσιακό κέντρο θα πλημμύριζε από τα προϊόντα δεκάδων κατασκευαστών, ενώ πολλοί από τους οποίους προσφέρουν μέχρι και σήμερα τις υπηρεσίες τους στους τελικούς καταναλωτές. Η CES 1967 φιλοξένησε 117 εκθέτες και τα προϊόντα της τότε εποχής ήταν κυρίως ραδιόφωνα με τρανζίστορ αντί για λάμπες, στέρεο ηχοσυστήματα και ασπρόμαυρες τηλεοράσεις. 
Καθώς τα πολύχρωμα 70s και τα 80s ανέτειλαν, άνθιση παρουσίασε και ο αντίστοιχος έγχρωμος οικιακός εξοπλισμός και αναφερόμαστε στην επικράτηση του VHS και της έγχρωμης τηλεόρασης. Ο κόσμος της Disco και των VCR αλλά και των φορητών κασετοφώνων έγινε πραγματικότητα χάρη στη διαρκή εξέλξη της τεχνολογίας και τη παραγωγή όλο και πιο μικρών και αποδοτικών τρανζίστορ. 
90s και "zeroes" αποτέλεσαν την είσοδο των κινητών τηλεφώνων καθώς και των πρώτων εύχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ανάμεσα σε αυτά τα χρόνια και μέχρι σήμερα η έκθεση φιλοξενεί πάνω από 3800 εκθέτες, και μάλιστα πέρυσι η προσέλευση έσπασε κάθε προηγούμενο. Η έκθεση πλέον πραγματοποιείται στο Las Vegas, στην έρημο της Νεβάδα και φέτος θα τρέχει από τις 5 Ιανουαρίου έως και τις 8 του ίδιου μήνα. 


1967

1970
1990
2000

Δεν υπάρχουν σχόλια