ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η AMD ισχυρίζεται ότι η LG και η Vizio παραβιάζουν πατέντες της

Η AMD είναι από τις λίγες εταιρείες που έχουν παραμείνει στον χώρο με μεγάλο μερίδιο στον χώρο του hardware που σχετίζεται με τα γραφικά (πέρα από κάρτες γραφικών για υπολογιστές, hardware σχεδιασμένο από την AMD βρίσκεται στο εσωτερικό των παιχνιδοκονσολών PlayStation 4 και Xbox One) και η εταιρεία θέλει να το διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.
Η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ συμφώνησε να διερευνήσει τις εταιρείες LG, MediaTek, Sigma Designs και Vizio για ενδεχόμενες παραβιάσεις ευρεσιτεχνιών της AMD στον τομέα των γραφικών. Σύμφωνα με ισχυρισμούς της AMD, η τεχνολογία των επεξεργαστών εικόνας/ γραφικών των παραπάνω εταιρειών βασίζονται σε σχέδια και ιδέες της AMD στους unified graphics shaders και στα parallel graphics pipelines, με την AMD να ελπίζει σε απαγόρευση των πωλήσεων των προϊόντων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της.
Όπως επισημαίνει και το Anandtech, η σχετική καταγγελία της AMD είναι στην πραγματικότητα ένας πόλεμος δι’ αντιπροσώπων με εταιρείες όπως η ARM και η Imagination Technologies, οι οποίες σχεδιάζουν πυρήνες επεξεργαστών γραφικών, αλλά στην πραγματικότητα δεν τους κατασκευάζουν. Από ότι φαίνεται, οι εταιρείες hardware είναι ευκολότερος στόχος, από την στιγμή που είναι αυτές που πωλούν απτά προϊόντα – και η AMD μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα από την συλλογή ευρεσιτεχνιών της (κάτι που προγραμματίζει από το 2014) και περισσότερο εύκολα από ότι να ξεκινήσει μηνύσεις βασιζόμενη πάνω σε ασαφείς και δύσκολες έννοιες όπως είναι η αρχιτεκτονική chip κ.ά. Τόσο η Samsung όσο και η GlobalFoundries έχουν ήδη αδειοδοτηθεί από την AMD να χρησιμοποιούν ευρεσιτεχνίες της και επομένως ενδέχεται η AMD να έχει κάποιο πλεονέκτημα

Δεν υπάρχουν σχόλια