ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αρχές του 2018 μπορεί να συνεχιστεί η αύξηση στις τιμές των SSDs

Οι τιμές στις μνήμες DRAM και τα αποθηκευτικά μέσα που χρησιμοποιούν μνήμη τύπου NAND flash, όπως οι microSD κάρτες και οι SSDs, έχουν ανέβει σημαντικά τους τελευταίους μήνες, λόγω της αυξημένης ζήτησης, η οποία έχει οδηγήσει σε παύση του πολέμου τιμών ανάμεσα στους κατασκευαστές. Σύμφωνα με την εταιρία TRENDFOCUS, ειδικότερα για την κατηγορία των SSDs, η αυξητική αυτή τάση των τιμών αναμένεται να συνεχιστεί, τουλάχιστον έως τα τέλη του 2017, με το πιθανότερο σενάριο να θέλει να βλέπουμε μια βελτίωση της κατάσταση στις αρχές του 2018. Οι τιμές στους SSDs έχουν αυξηθεί σε κάποιες περιπτώσεις έως και πάνω από 36%, κάτι που όμως δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει την αύξηση των πωλήσεών τους, αν και παρατηρήθηκε μια μείωση του ρυθμού με τον οποίο αυξάνεται η προτίμηση της χρήσης SSDs, έναντι παραδοσιακών σκληρών δίσκων, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά ουσιαστικά τίποτα το ιδιαίτερο.
Οι αυξήσεις των τιμών λοιπόν, είχαν απλά ως αποτέλεσμα την ελάττωση του ρυθμού με τον οποίον αυξάνεται το μερίδιο αγοράς των SSDs, στης μεσαίας κατηγορίας φορητούς υπολογιστές, αλλά και του ρυθμού με τον οποίο αυξάνουν το μερίδιό τους στην αγορά, οι PCIe SSDs έναντι των αντίστοιχων SATA SSDs. Το τελευταίο είναι αποτέλεσμα και της υψηλότερης αύξησης της τιμής των PCIe SSDs, το τελευταίο αυτό διάστημα, έναντι των SATA SSDs, κάτι που καθιστά τους πρώτους ακόμα πιο ακριβή επιλογή έναντι των δεύτερων.
Οι τελευταίες αυτές αυξήσεις στις τιμές, σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση για NAND flash, έχουν ως αποτέλεσμα και την αύξηση των τιμών των φορητών συσκευών και υπολογιστών, η οποία τελικά μεταφράζεται σε υψηλότερο κόστος για τον καταναλωτή, κάτι που έχει αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις νέων συσκευών και συστημάτων. Υπάρχει μια ελπίδα ότι η αύξηση της παραγωγής της 3D NAND θα μπορούσε να έρθει αρκετά γρήγορα, ώστε να προλάβει την περίοδο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και άρα να δούμε κάποια χαλάρωση στις τιμές ήδη εντός του 2017. Αν δεν συμβεί αυτό μέχρι εκείνη την περίοδο, τότε οι εταιρίες δεν αναμένεται να αλλάξουν κάτι στην πολιτική τους μέχρι το 2018, απολαμβάνοντας το αυξημένο περιθώριο κέρδους σε συνδυασμό με τις αυξημένες πωλήσεις, για όλο το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια