ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Snapdragon Wear 1200 για wearables

Η Qualcomm παρουσίασε τη νέα της πλατφόρμα Snapdragon Wear 1200 η οποία προορίζεται για χρήση σε συσκευές wearable, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Η πλατφόρμα Snapdragon Wear 1200 είναι ουσιαστικά ένα chip αρχιτεκτονικής 28nm ARM Cortex-A7 χρονισμένο στα 1,3GHz και δυνατότητα υποστήριξης του νέου προτύπου LTE IoT. Το εν λόγω πρότυπο δεν προσφέρει τις ίδιες ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο που προσφέρει το πρότυπο 4G LTE, αλλά προσφέρει τη δυνατότητα download δεδομένων σε ταχύτητες έως τα 300 kbps και συγχρόνως καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια. 
Είναι ενδεικτικό ότι η Qualcomm θεωρεί ότι μία συσκευή με μπαταρία χωρητικότητας 350 mAh και τη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα μπορεί να παραμένει σε κατάσταση αναμονής έως και 10 ημέρες. Στα άλλα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Snapdragon Wear 1200 περιλαμβάνονται η υποστήριξη για GPS και GLONASS, Voice over LTE και υποστήριξη για λειτουργικά συστήματα βασισμένα σε Linux. 
Επίσης, η Qualcomm θα συνεργαστεί με τις Quanta και Borqs για την ανάπτυξη σχεδίων συσκευών που θα μπορούν να φορεθούν από παιδιά, ηλικιωμένους ή ακόμη και κατοικίδια ώστε σε συνδυασμό με τον γεωγραφικό προσδιορισμό θέσης να υπάρχει ειδοποίηση όταν το παιδί ή ο ηλικιωμένος περάσει εκτός συγκεκριμένης γεωγραφικής ζώνης. Η πλατφόρμα Snapdragon Wear 1200 θα πλαισιώσει τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες Wear 1100 και Wear 2100, σαν μια λύση χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια