ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Intel ανακοίνωσε τους πρώτους επεξεργαστές Core 8ης γενιάς

Η Intel ανακοίνωσε τους πρώτους επεξεργαστές Core 8ης γενιάς, οι οποίοι όμως δεν είναι της σειράς Cannon Lake ή Coffee Lake, όπως θα περίμενε κάποιος. Αντίθετα οι νέοι αυτοί επεξεργαστές πρόκειται για ανανεωμένα μοντέλα αρχιτεκτονικής Kaby Lake. Επιπλέον όλα τα μοντέλα που ανακοινώθηκαν σήμερα προορίζονται για φορητούς υπολογιστές. Σήμερα ανακοινώθηκαν μόνο τέσσερα μοντέλα, με 15W TDP, τα οποία όμως φέρνουν μια μικρή επανάσταση στους φορητούς υπολογιστές που χρησιμοποιούν επεξεργαστές της Intel με χαμηλό TDP. Έτσι ενώ μέχρι σήμερα η Intel πρόσφερε i5 και i7 μοντέλα με δύο πυρήνες και HyperThreading, όλα τα νέα μοντέλα διαθέτουν τέσσερις πυρήνες και HyperThreading. 
Ουσιαστικά έχουμε διπλασιασμό πυρήνων και threads στο ίδιο TDP και τις ίδιες τιμές. Επίσης έχουμε διπλασιασμό της cache, καθώς και υποστήριξη για ταχύτερη μνήμη DDR4 στα 2400MHz, ενώ και το υποσύστημα γραφικών αναβαθμίστηκε από την HD620 στην HD 630 iGPU. Το νέο υποσύστημα γραφικών είναι κατάλληλο και για 4K video playback, ενώ υποστηρίζει και HDMI 2.0/HDCP 2.2 . Για να μπορέσει η Intel να χωρέσει τέσσερις πυρήνες στα 15W TDP, αναγκάστηκε να ρίξει τις "base" συχνότητες λειτουργίας τους πολύ χαμηλά, κάτω των 2GHz, με τις "Turbo" συχνότητές τους πάντως να παραμένουν στα επίπεδα των προηγούμενων μοντέλων, προσφέροντας αντίστοιχη εμπειρία χρήσης σε εφαρμογές που αξιοποιούν λίγους πυρήνες. 
Βέβαια αυτό εξαρτάται και από την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ψύξης που θα ενσωματώσουν οι κατασκευαστές στους φορητούς τους. Όπως αναφέρθηκε αρχικά, οι νέοι επεξεργαστές αν και χαρακτηρίζονται ως 8ης γενιάς, συνεχίζουν να είναι αρχιτεκτονικής Kaby Lake. Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια αρχιτεκτονική που είδαμε στους 7ης γενιάς επεξεργαστές, αλλά έχοντας υποστεί κάποιες μικρές βελτιώσεις. Σε αντίθεση με το παρελθόν όπου η αλλαγή γενιάς σηματοδοτούσε και αλλαγή αρχιτεκτονικής ή και μεθόδου κατασκευής, αναμένεται ότι οι επεξεργαστές Core 8ης γενιάς θα αποτελούν ένα μείγμα επεξεργαστών αρχιτεκτονικών Kaby Lake, Coffee Lake και Cannon Lake.

Δεν υπάρχουν σχόλια