ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Apple ανακοίνωσε το iPhone X

Αυτή η χρονιά είναι ιδιαίτερη για την Apple, μιας και συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου iPhone, της συσκευής που σε μεγάλο βαθμό, έκανε την Apple τον κολοσσό που είναι σήμερα. Για τον λόγο αυτό η εταιρία ανακοίνωσε εχτές, πέραν των αναμενόμενων iPhone 8 και iPhone 8 Plus και το μοντέλο iPhone X, όπου το X διαβάζεται ως δέκα. Το κύριο χαρακτηριστικό του iPhone X, όσον αφορά την εμφάνισή του, είναι τα ιδιαίτερα λεπτά περιθώρια γύρω από την οθόνη του, η οποία καλύπτει σχεδόν το σύνολο της πρόσοψής του. Έτσι, αν και έχει οθόνη με μεγαλύτερη διαγώνιο έναντι του 8 Plus, πιο συγκεκριμένα 5,8'' έναντι 5,5'' του 8 Plus, έχει μικρότερες διαστάσεις σε σχέση με το 8 Plus. Οι διαστάσεις του iPhone X είναι 143,6 x 70,9 x 7,7 χιλιοστά, ενώ του 8 Plus 158,4 x 78,1 x 7,5 χιλιοστά. 
 Μια ιδιαιτερότητα της οθόνης του iPhone X, είναι και το κομμάτι της που είναι, κατά κάποιο τρόπο, κομμένο στο πάνω μέρος της συσκευής. Στο σημείο αυτό βρίσκεται το σύστημα κάμερας True Depth της Apple, απαραίτητο για το νέο χαρακτηριστικό Face ID, το οποίο επιτρέπει το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, με την Apple να αφαιρεί τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το νέο σύστημα ξεκλειδώματος της συσκευής μέσω αναγνώρισης προσώπου, προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι ακόμα και αναγνωστών δακτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιούν υπέρυθρες, σύμφωνα με την Apple. 
Από το iPhone X απουσιάζει και το home button, με τον χρήστη της συσκευής να πρέπει να σύρει από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω το δάκτυλό του προκειμένου να μεταβεί στην home screen. Η οθόνη είναι διαγωνίου 5,8'', όπως προαναφέρθηκε, τύπου OLED, ανάλυσης 2436 x 1125 pixels, με την Apple να την αποκαλεί “Super Retina Display”. Στα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνονται HDR10 και TrueTone. Εσωτερικά το hardware είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοιο με αυτό του iPhone 8 Plus, με το A11 SoC να αναλαμβάνει τον ρόλο του κεντρικού επεξεργαστή, ενσωματώνοντας και την νέα GPU της Apple

Δεν υπάρχουν σχόλια