ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

SpaceX: Μέχρι το 2024 οι πρώτοι άποικοι στον Άρη

Μέχρι το 2024 ευελπιστεί η SpaceX του Elon Musk να έχει στείλει του πρώτους αποίκους στον Άρη. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Αστροναυτικής (International Astronautical Congress – IAC) στην Αυστραλία, ο Elon Musk αναφέρθηκε στα σχέδια της SpaceX για τον Άρη.
Η SpaceX έχει στα σχέδιά της μέσα σε πέντε έτη από τώρα, το 2022 δηλαδή, να έχει πραγματοποιήσει δύο αποστολές φορτίου στον Άρη. Επιπλέον, ανέφερε πως θα χρησιμοποιήσει τον πύραυλο BFR που αναπτύσσει για να στείλει τους πρώτους αποίκους στον Άρη αλλά και να μετακινεί ανθρώπους σε οποιοδήποτε μέρος της γης σε λιγότερο από μία ώρα. Όσον αφορά στον Άρη, ευελπιστεί εκτός από τις δύο αποστολές φορτίου μέχρι το 2022, να έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει νερό αλλά και να εντοπίσει πιθανούς κινδύνους μέχρι τότε, έτσι ώστε να ξεκινήσει τη δημιουργία αποικιών για να μετοικήσουν δύο χρόνια αργότερα οι πρώτοι “γήινοι”.
 Οι προμήθειές των αποίκων θα έχουν φορτωθεί σε δύο ξεχωριστές αποστολές φορτίου, οι οποίες επίσης θα φτάσουν το ίδιο έτος με τους αποίκους. Όπως και στις ταινίες, οι πρώτοι άποικοι θα πρέπει να προετοιμάσουν το έδαφος για τους μελλοντικούς αποίκους. Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε ότι οι στόχοι της SpaceX είναι αρκετά φιλόδοξοι και λίγο δύσκολο να πραγματοποιηθούν τόσο άμεσα καθώς οι απαραίτητες τεχνολογίες για να επιτευχθούν τα παραπάνω σχέδια βρίσκονται ακόμη υπό ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια