ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα ρομπότ αθλητές είναι πλέον γεγονός

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Tokyo κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα ρομπότ αθλητή που καταφέρνει να μιμηθεί καλύτερα από κάθε άλλο ρομπότ την ανθρώπινη κινησιολογία, δίνοντάς του μάλιστα και την ικανότητα της εφίδρωσης. Σε σχέση λοιπόν με άλλα ρομπότ, η δημιουργία του αναπαριστά πιο ρεαλιστικά μυοσκελετικές δομές όπως τις διαρθρώσεις μεταξύ των σπονδύλων της σπονδυλικής στήλης, της ποδοκνημικής, ακόμη και τένοντες. Επίσης η μάζα σώματος, ακόμη και οι αναλογίες των μελών του σώματός του, έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το ανθρώπινο σώμα.
Η ικανότητα εφίδρωσης που διαθέτει είναι ίσως το μόνο χαρακτηριστικό το οποίο δεν προσπάθησε να δανειστεί από το ανθρώπινο σώμα αλλά το απέκτησε για πρακτικούς λόγους. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν παρόμοιες μηχανές είναι ογκώδης και θα πρόσθετε έξτρα βάρος, κάτι που θα μείωνε την ποσότητα έργου που θα ήταν σε θέση να εκτελέσει το ρομπότ
Χρησιμοποιώντας ένα πανίσχυρο laser οι επιστήμονες έκαναν μικροσκοπικές τρύπες στο σκελετό του ρομπότ με αποτέλεσμα το νερό να μετακινείτε παθητικά, καθώς αυτό επιτελεί τις διάφορες λειτουργίες. Στη συνέχεια το νερό δραπετεύει από τις μικροσκοπικές τρύπες στην επιφάνεια του σκελετού και καθώς εξατμίζεται χαμηλώνει την θερμοκρασία του ρομπότ. Μπορεί αυτό το σύστημα να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο άλλες μέθοδοι ψύξης, διατηρεί όμως το μηχάνημα ελαφρύ και σε θέση να κάνει push ups για 11 λεπτά συνεχόμενα χωρίς διακοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια