ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Gene: Το πρώτο ελληνικό κρυπτονόμισμα είναι γεγονός

Αν και πολλοί πιστεύουν πως καθυστέρησε, η Ελλάδα πλέον και επίσημα ανήκει στις χώρες που παράγουν κρυπτονομίσματα. Μια ομάδα Ελλήνων είναι υπεύθυνη για την δημιουργία και την δημόσια διάθεση του νέου κρυπτονομίσματος Gene, το οποίο έχει στόχο να φέρει τα πάνω κάτω στο παρκάρισμα. Πώς αυτά τα δύο έχουν σχέση όμως; Η Parkgene, εταιρία που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή του νέου crypto, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα με βάση την τεχνολογία του blockchain την οποία στοχεύουν να διαθέσουν στους χρήστες, μέσω μιας κινητής εφαρμογής για να μπορούν αυτοί να προσφέρουν τις θέσεις parking τους, σε τρίτους όταν αυτοί δεν τις χρειάζονται. Κάποιοι παρομοίωσαν το εγχείρημα αυτό ως το Airbnb του parking και δεν έχουν άδικο. 
Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να συναλλάσσονται μέσω αυτής για την ενοικίαση των θέσεων στάθμευσης, αποκεντροποιημένα (peer to peer), δίνοντας ένα κόμιστρο στην εταιρία της τάξεως του 10%. 
Η εταιρία αν και εδρεύει στην Σιγκαπούρη, διοικείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την Αθήνα όπου διαμένουν τα περισσότερα από τα ιδρυτικά της μέλη. Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η ομάδα εργάζεται πυρετωδώς, καθώς διεξάγεται το ICO (Initial Coin Offering) των Genes. Το ICO είναι μια διαδικασία που βγάζει σε δημόσια πώληση μονάδες του κρυπτονομίσματος Gene σε προνομιακές τιμές, καθώς όσοι αγοράσουν, αυτόματα στηρίζουν την ιδέα και την προσπάθεια της εταιρίας. Αν ωστόσο, η ιδέα γίνει πραγματικότητα, οι κάτοχοι των Genes θα έχουν ήδη το νόμισμα με το οποίο θα συναλλάσσονται με τους υπολοίπους. Το οικονομικό σχέδιο έχει στόχο την διάθεση 1 δισ. Genes, τα οποία θα έχουν συνολικό κόστος τα 100 εκατομμύρια Αμερικανικά δολάρια (αρχική ισοτιμία 1Gene = $0.1). Μέχρι τώρα, η Parkgene έχει καταφέρει να πουλήσει 42 εκατομμύρια μονάδες, πράγμα που σημαίνει οτι έχει συλλέξει περίπου $4,2 εκατομμύρια. Η ομάδα αποτελείται από τον CEO Louis Hatzis, τον COO Yannis Ramfos, τον καθηγητή Γεώργιο Γιαγλή, τον ηθοποιό Μιχάλη Μαρίνο και πάνω από 30 ακόμα ειδικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια