ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Apple: Επιτρέπει την χρήση της θύρας Lightning από τρίτους κατασκευαστές



Μέχρι σήμερα, η Apple δεν έδινε σε τρίτους κατασκευαστές την άδεια να περιλαμβάνουν στα προϊόντα τους θύρες Lightning. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται ότι θα αλλάξει, σύμφωνα με πληροφορίες από την γνωστή ιστοσελίδα 9to5Mac. Τί σημαίνει όμως αυτό στην πράξη; Για τους καταναλωτές, η προσθήκη θυρών Lightning στα αξεσουάρ θα προσφέρει μεγάλη ευκολία.
Για παράδειγμα οι κατασκευαστές μέχρι σήμερα έπρεπε να εξοπλίσουν τα προϊόντα τους με ένα ξεχωριστό καλώδιο φόρτισης και τροφοδοτικό για τα αξεσουάρ τους. Επιπλέον θα μπορούν να εκμεταλλευθούν στο έπακρο το χαρακτηριστικό MFi που δίνει την δυνατότητα στα ακουστικά να συνδέονται μέσω θυρών Lightning παρακάμπτοντας έτσι τις παραδοσιακές θύρες των 3.5 χιλιοστών.

Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν η Apple σταδιακά εγκατέλειπε εντελώς τις θύρες ακουστικών 3.5 χιλιοστών (θυμηθείτε το Oppo R5) που θα έδινε την δυνατότητα δημιουργίας ακόμη πιο λεπτών συσκευών. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, οι πρώτες μονάδες ακουστικών εξοπλισμένες με θύρες Lightning θα φθάσουν στα μέσα του 2015. 
Πηγή άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια